Logo
Print this page

Reprezentacija BiH utakmicom protiv Lihtenštajna završava kvalifikacije za EP

, Published in Magazin

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će protiv selekcije Lihtennštajna igrati posljednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Utakmica u Vaduzu označit će kraj kvalifikacionog ciklusa koji ljubitelji nogometa u BiH neće pamtiti po dobrom, posebno zadnja tri meča protiv Armenije, Grčke i Italije u kojima je reprezentacija BiH upisala poraze.

Najbolji bh. nogometaši nisu uspjeli ispuniti očekivanja i plasirati se na smotru najboljih ekipa Evrope, zbog čega se okreću mečevima baraža Lige nacija, koji su na rasporedu u martu naredne godine. To će selekciji BiH biti posljednja šansa da se plasira na Euro.

Selektor BiH Robert Prosinečki najavio je da će protiv Lihtenštajna igrati nogometaši koji su tokom kvalifikacijama rjeđe dobijali šansu za igru.

- Igrat će svi igrači koji su do sada manje igrali. Osim Bičakčića, igrači koji će sutra nastupiti nisu bili u prvoj postavi protiv Italije. Sead Kolašinac ima povredu zadnje lože i njega smo pustili da napusti pripreme reprezentacije, kao i Zorana Kvržića koji je takođe povrijeđen - izjavio je jučer Prosinečki.

Ostaje pitanje da li će Nogometni savez BiH nakon neuspjeha reprezentacije u kvalifikacijama dati šansu Prosinečkom da vodi ekipu u baražu Lige nacija. Ukoliko se to ne desi, Prosinečkom će meč u Vaduzu biti oproštajni na klupi selekcije BiH.

Utakmica između Lihtenštajna i BiH na rasporedu je večeras u 20.45 sati.

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB