Više od 100 izvođača i raznovrstan program na koncertu 'Bajram dođe, mirišu avlije' (AUDIO) Istaknuto

13 Jun 2018

U dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderija u Sarajevu održana je press-konferencija povodom održavanja tradicionalnog/humanitarnog Bajramskog koncerta pod nazivom " Bajram dođe, mirišu avlije".

Ovom prilikom najavljen je tradicionalni 11 po redu bajramski koncert u organizaciji MIZ Srajevo koji će biti upriličen prvog dana ramazanskog Bajrama .

Profesor Malik ef. Šljivo zamjenik glavnog imama MIZ Sarajevo i glavni rukovodilac ovog projekta je istakao kako obilježavanje Bajrama na našim prostorima ima dugu i živu tradiciju koja se mora njegovati i to posebno kod naše omladine.

Muzički urednik koncerta Miralem Babajić je naveo da u ovogodišnjem, 11. koncertu učestvuje više od 100 izvođača, a osim poznatih imena u svijetu duhovne muzike i sevdalinke, Armina Muzaferija, Eldina Huseinbegovića, Aziza Alilia, Burhan Šabana, bit će i novih iznenađenja.
Ono što je novina ovog koncerta je zapravo oživljavanje starih, dobrih ilahija u novom muzičkom ruhu, s posebnom notom, a cilj je, kako je rekao Babajić, da stare ilahije otrgnu od zaborava i da im se da jedan novi dah.

Tehničku podršku koncertu sa svim standardima pruža Armin Hodžić, koji kaže da je danas završna proba učesnika te da je sve spremno za koncert.

Karte za koncert su 7 KM, a mogu se nabaviti putem portala www.kupikartu.ba, u džematima i uličnoj prodaji.

Radio BIR

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo