Podijeljeno 300 bajramskih paketića djeci

11 Jun 2018

Humanitarna organizacija studenata "Ruku na srce" u nedjelju je, u okviru projekta "Bajram je radost za svako dijete", podijelila 300 bajramskih paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica. Paketići su podijeljeni u džamiji Istiklal, a za djecu je organiziran i prigodan prateći program, saopćeno je iz te organizacije.

Iz Udruženja „Ruku na srce“ ističu da je ovo treća godina realizacije projekta podjele bajramskih paketića.

Nakon tradicionalne podjele novogodišnjih paketića u decembru, podjela paketića nastavlja se i uoči Bajrama. Prve godine pripremljeno je 100 paketića, prethodne godine 260, a ove 300.

Volonteri Udruženja „Ruku na srce“ su tokom proteklih nekoliko sedmica izdvajali slobodno vrijeme za prikupljanje i razvrstavanje donacija, pripremu paketiće te su organizirali samu podjelu.

Udruženje je zahvalno volonterima, kao i sugrađanima koji su pomogli u realizaciji projekta. Najveću zahvalnost organizatori iskazuju Centru za istraživanje i edukaciju “Nahla” i Istiklal džamiji.

Tokom godine, ovo udruženje realizira i niz drugih aktivnosti - akcije prikupljanja školskog pribora, osnovnih životnih namirnica, instruktivnu nastavu za školarce, prikupljanje odjeće i obuće u okviru projekta „Doniraj - Vama bespotrebno, nekom korisno“, „Nijedno dijete bez paketića“, te humanitarne izložbe umjetničkih radova pod nazivom „Srca osjećaju, ruke stvaraju“.

Udruženje “Ruku na srce“, vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu, ali i druge mlade ljude koji slobodno vrijeme posvećuju i humanitarnom radu.

Udruženje djeluje pod motom "Znamo da ne možemo promijeniti svijet, ali ponekad je i malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim".

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo