Sportski mozaik: aktivnosti Asocijacije atletskih veterana u FBiH

05 Feb 2015
Gosti: prim.dr. Zlatan Hrelja i Denis Kadić Gosti: prim.dr. Zlatan Hrelja i Denis Kadić

U novom izdanju Sportskog mozaika radija BIR, gosti su primarijus dr. Zlatan Hrelja i g. Denis Kadić, koji će predstaviti aktivnosti Asocijacije atletskih veterana u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Protekla 2014.  godina je bila najuspješnija za Asocijaciju atletskih veterana u F BiH. Osvojili su 3 medalje na Svjetskom prvenstvu u dvorani u Budimpešti. Od toga dvije su zlatne. Mehmedalija Bajrić je postao svjetski prvak u bacanju gire (teško kladivo) i Ante Bonić je postao svjetski prvak u bacanju koplja. Na Evropskom prvenstvu u Izmiru, u augustu su osvojili također 3 medalje (dvije srebrene i jednu bronzanu) Na kraju su u septembru nastupili sa 3 takmičara na veteranskoj Balkanijadi u Bukureštu i osvojili ukupno 7 medalja (2 zlatne). Bilo je još zapaženih rezultata na regionalnim takmičenjima, te nacionalnim prvenstvima.

Predsjednik AAV u FBiH prim. dr. Zlatan Hrelja nedavno je dobio priznanje za životno djelo u oblasti sporta. To je jedna svojevrsna kruna njegove dugogodišnje takmičarske i organizatorske karijere. Uz Dr. Hrelju, specijalno priznanje za ostvarene rezultate u 2014 je dobio i svjetski prvak Bajrić Mehmedalija.
 
Ove godine prvi nastup Asocijacija će imati već 21.-22. februara u Istanbulu gdje se održava dvoranska Balkanijada. BIH veterane će na tom takmičenju predstavljati 5 takmičara. Nakon Balkanijade je krajem marta Evropsko dvoransko prvenstvo u Torunu (Poljska) gdje neće nastupiti iz finansijskih razloga. U augustu se održava Svjetsko prvenstvo na otvorenom u Lyonu (Francuska), gdje će jurišati na nove svjetske medalje. Ovogodišnja veteranska Balkanijada će se održati od 18. do 20. septembra u Solunu (Grčka).

Sportski mozaik radija BIR – subota 07.02.2015.  godine od 18 sati!

Urednik i voditelj: Edin Spahić!

(Radio BIR)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo