SPORTSKI MOZAIK: Gost Nesib ef. Hadžić

27 Feb 2015

U novom izdanju Sportskog mozaika radija BIR gost je g. Nesib ef. Hadžić, glavni  vojni imam i predsjednik Odbora za sport Udrženja Ilmijje IZ-e u BiH.

Naš gost će predstaviti Odbor na čijem je čelu od prošle godine te njegove osnovne aktivnosti, kao i Plan rada Odbora za 2015. godinu.

Sportski susreti uposlenika Islamske zajednice u BiH i regionu su  redovna aktivnost ovog Odbora, i oni se organiziraju od 1998. godine, a njihova ideja vodilja je bila i ostala sportske aktivnosti te druženje i upoznavanje. Poslušajte našu emisiju i saznajte gdje će se održati ovogodišnji 17. Sportski susreti i hoće li biti promjena kada su u pitanju takmičenja.

Odnedavno je Odbor za sport načinio novi iskorak, a to je formiranje reprezentacije Ilmijje u malom nogometu, koja je već učestvovala na nekoliko značajnih turnira, a pred njima je učešće na tradicionalnom mostarskom turniru “Od srca domovini”, koji 01. i 02. marta organizuju KMF “Neretva” iz Mostara, u saradnji sa Unijom studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i Info servisom za mlade.  

Za sve uposlenike Islamske zajednice u BiH i članove Udruženja Ilmijje koji učestvuju u ovom projektu na bilo koji način, ovo je prilika da se još bolje upoznaju i zbliže, razmijene radna i životna iskustva. Na ovaj način Ilmijja IZ-e je izašla u društveni život na još jedan poseban način, gdje ste pokazali da imami pored svoga djelovanja u džematima, mogu i na sportskom planu dati svoj doprinos!

Sa g. Hadžićem govorimo i o 1. martu – Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine, i našim obilježavanjima i neobilježavanjima ovog značajnog datuma.  

Sportski mozaik radija BIR – subota 28.02.2015. godine od 18 h!

Urednik: Edin Spahić

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo