Posjeta Autrijske delegacije Mesnoj industriji Ovako Istaknuto

27 Sep 2018

Danas je u sjedištu Akova grupacije primljena delegacija privrednika iz Austrije na čelu sa predsjednikom Privredne komore, gospodinom Jurgenom Mandlom.

Tokom posjete predstavnici austrijske delegacije upoznati su sa poslovanjem najveće mesne industrije u BiH, procesima koji su realizovani u zadnjih 10 godina, te planovima za budućnost.

Neizostavna tema koje su se dotakle obje strane bila je izvoz proizvoda od pilećeg mesa na tržište EU. Tom prilikom predstavnici austrijske ambasade i delegacije privrednika upoznati su sa svim problemima administrativne prirode, prvenstveno od strane BH odgovornih institucija.

Iskazano je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom između Ovako i austrijskih kompanija od kojih se kupuju najkvalitetnije sirovine potrebne za proizvodnju u mesnoj industriji. Također je izražena nada da će trgovinski proces između ove kompanije i austrijskih kompanija u budućnosti ići u oba pravca, te da će to doprinjeti smanjenju između suficita i deficita ove dvije države, istakao je Nedžad Biberović, export menadžer mesne industrije Ovako.

Nakon posjete privrednika i njihovih predstavnika iz Austrije , planiran je još jedan sastanak predstavnika Akova grupacije sa predstavnicima Kineskih privrednika u prostorijama Vanjskotrgovinske komore.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo