U nedjelju na Betaniji Bike festival, biciklistička utrka za djecu

16 Okt 2018

Biciklistička utrka za djecu bit će održana u nedjelju, 21. oktobra na lokalitetu Park Betanija, u organizaciji Općine Centar.

Utrka je namijenjena za djecu od 8 do 14 godina a za djecu mlađu od 8 godina bit će pripremljen poligon spretnosti na kojem će oni moći usavršiti svoje tehnike vožnje biciklom.

Utrka će se odvijati u dvije starosne kategorije dok će učešće biti besplatno. Sama staza u dužini od 600 metara bit će prilagođena starosnim kategorijama. Cilj realizatora je pružiti pravi biciklistički doživljaj djeci koja se prvi put susreću sa biciklističkim utrkama, tako da će čitava organizacija biti pripremljena kao na profesionalnim biciklističkim utrkama.

Prijava takmičara i preuzimanje startnih brojeve će se vršiti od 10 sati a prijave se zatvaraju u 11.30 dok je broj učesnika radi sigurnosti ograničen na 150 djece. Start prve kategorije planiran je za 12 sati a broj krugova će zavisiti od starosnih kategorija.

Nakon prijave svi takmičari će imati priliku prije početka utrke da se zabavljaju i zagriju na poligonu spretnosti uz prisustvo stručne osobe koja će mjeriti vrijeme takmičarima. Nakon završetka utrke pripremljenu su robne nagrade i proglašenje najboljih na utrkama po starosnim kategorijama kao i najbržeg takmičara na poligonu spretnosti obezbijeđenih od strane Trek bike centra.

Učešće na utrci bit će obavezno uz nošenje biciklističke kacige a prijave će biti moguće samo uz prisustvo jednog od roditelja ili staratelja.

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo