7. Zajedno u dobru: Iskrenost Istaknuto

14 Nov 2018

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

Sedmo izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 15. novembra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema sedmog izdanja je iskrenost, sa posebnim osvrtom na iskrenost Muhammeda a.s. i iskrenost hazreti Ebu Bekra es-Siddika. U okviru centralnog dijela naše emisije donosimo Vam razgovor na temu iskrenosti, o čemu razgovaramo sa Nejin ef. Balićem, imamom, hatibom i muallimom džemata Koševsko brdo.

Pored razgovora sa našim gostom, u okviru rubrike “Sarajevske priče” donosimo Vam lijepu priču o članovima Škole hifza MIZ Sarajevo, koji su se zajedno sa brojnim sarajevskim mekteblijama udružili u pomoći za svog druga Emina Erdića, koji je teško obolio. Vašoj pažnji  preporučujemo i izvod iz hutbe mr. hfz. Elmir ef. Mašića, imama, hatiba i muallima u džematu Novi Ilijaš, pod naslovom “Iskrenost u islamu”.

Emisija se može pratiti i putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

7. Zajedno u dobru - 15.11.2018. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo