Izdanja El-Kalema na Zimskom salonu knjige u Sarajevu sa popustom do 80% Istaknuto

13 Dec 2018

Danas je otvoren 14. Zimski salon knjige u Sarajevu. Na 45 štandova svoju produkciju će predstaviti izdavači iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, kao i knjižari, među njima i El-Kalem.

Zimski salon knjige, 14. po redu, bit će otvoren do 24. decembra u gradskoj galeriji Collegium Artisticum u sarajevskom Centru Skenderija, u organizaciji Trgovačko knjižarskog društva Šahinpašić.

U narednih jedanaest dana svoju produkciju će predstaviti izdavači iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, kao i knjižari na 45 štandova.

Učešće su prijavili i Institut za historiju, Institut za jezik i Orijentalni institut, kao i Nacionalna i univerzitetska biblioteka, Biblioteka za slijepa i slabovidna lica, Zemaljski muzej te Izdavački centar Riajseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, El-Kalem.

Glavni i odgovorni urednik El-Kalema, Mustafa Prljača, za Radio BIR je rekao da su čitaoci uglavnom spremni na ovakve događaje i da njihoovm štandu dolaze sa pripremljenim spiskovima:
Od novih izdanja izdvojio je knjige „Poučna kratka historija“, autora Rašida-beja Belgradija, zatim slikovnicu „Radosnica“, te ranije izdanje izuzetno značajnog djela “Poruka Kur’ana”, jednog od najbriljantnijih muslimanskih umova 20. stoljeća - Muhammeda Asada.

Urednik El-Kalema Mustafa Prljača je istakao da će na Zimskom salonu knjige cijene njihovih izdanja biti znatno spuštene, od 30 do 80 posto.

Radno vrijeme Salona u sarajevskom Centru Skenderija je od 10.00 do 19.00 sati, a ulaz za posjetioce je slobodan.

Radio BIR

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo