Ništa nevažno: Sevdah u interpretaciji mladih Istaknuto

19 Jan 2019

U novom izdanju emisije „Ništa nevažno“ razgovaramo sa mladom harmonikašicom Amelom Frljučkić, studentici master studija na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Amela je mnogo puta nagrađivana uzdanica i svestrana duša koja će sa nama podijeliti svoja dosadašnja iskustva, dati savjet svojoj generaciji i možda otkriti planove za budućnost. 

Svoju ljubav prema harmonici počela je gajiti još od malih nogu, a u svojim interpretacijama nudi drugačiji pristup sevdalinkama i drugim žanrovima. Na mnogim putovanjima stekla je nova iskustva i naučila mnogo o drugačijim umjetničkim izrazima.
Trenutno radi na projektu pod nazivom „Instrumental story“ koji uključuje sviranje na harmonici i klaviru a spoj je tradicionalne i klasične muzike a pored toga Amela i komponuje muziku. Fokusirana je i na promovisanje harmonike kao umjetničkog instrumenta.


U svom dosadašnjem radu postigla je mnogo zapaženih uspjeha, dobitnica je vrijednih nagrada a za odlične rezultate u učenju nagrađena je Zlatnom značkom Univerziteta u Sarajevu.
O njenim planovima, trenutnim zanimanjima i svestranim ciljevima razgovaramo u novom izdanju emisije. Budite uz nas, subotom od 18 sati.


Emisiju uređuje i vodi Kerim Sefer.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo