Ništa nevažno: integracija u Evropskom parlamentu mladih u BiH Istaknuto

24 Jan 2019

U novom izdanju emisije za mlade razgovaramo sa Harisom Kušmićem, suosnivačem i bivšim predsjednikom Evropskog parlamenta za mlade u Bosni i Hercegovini o projektima i idejama koje stoje u planu rada ove nevladine organizacije.

Perspektiva mladih ljudi u našoj zemlji može biti drugačija ukoliko se radi na osvještavanju značaja glasa koji je predstavnik mladosti. Bitno je na pozitivan način utjecati na odluke i kasnija interesovanja kod mladih, kako da uspiju poboljšati imidž društva i kako da ostvare vlastite zamisli koje će biti primjer dobrog i vrijednog angažmana.

Naša domovina ima talente, nije nemoguće biti ambasador kulture i tradicije na globalnom nivou. Naprotiv, moguće je Bosnu i Hercegovinu predstaviti kao zemlju ideja i uspjeha koji s tim dolaze.

U 2015. godini, treba istaći da je Evropski parlament za mlade u našoj zemlji angažovao 1117 mladih osoba iz 12 gradova u 26 projekata. O pozamašnim ciframa je riječ, a brojke nastavljaju rasti i u 2016. godini gdje je angažovano više od 1800 ljudi. O kontinuitetu rada i budućim projektima razgovaramo sa ovosedmičnim gostom.

Budite uz nas u subotu od 18:00 sati.
Emisiju uređuje i vodi Kerim Sefer.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo