Manifestacija "Odbrana BiH-Igman 2016"(AUDIO) Istaknuto

03 Avg 2016

 

U multimedijalnoj sali zgrade Kantona Sarajevo održana je press konferencija povodm održavanja manifestacije "Odbrana BiH-Igman 2016".

Predsjednik Organizacionog odbora manifestacije i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je istakao da ovogodišnja tradicionalna manifestacija "Odbrana BiH-Igman 2016" je 16 po redu manifestacija kojom se sjećamo svih šehida i poginulih boraca BiH i odajemo im počast.

 

Ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo je naglasio da je odbrana BiH, manifestacija "Dođi i posvjedoči" 4. i 5. august, dan pobjede i dan proslave svih pripadnika ARBIH koji nisu dozvolili agresorskim jedinicama da pokore prvo grad Sarajevo pa onda i ostala mjesta.


Generalni sekretar manifestacije Suad Zijadić je govorio o tehničkim detaljima manifestacije da građani koji bi željeli taj dan doći na manifestaciju budu upoznati sa programom.

Manifestacija počinje sutra polaganjem cvijeća i obraćanjem predstavnika Koordinacionog odbora na mezarju Kovači. Istog dana planiran je program pod nazivom "Mladi na putu života" u okviru kojeg će se mladi svih uzrasta sa ratnim zastavama zaputiti prema Velikom polju na Igmanu. Na tom putu će se zaustaviti na Mostu Suade Dilberović i Olge Sučić gdje će položiti cvijeće, a potom kod Ratnog tunela.

 

Radio BIR

 

 
Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo