Stradali dok su nosili hranu životinjama: U Zavidovićima ubijen ef. Admir Vuković, ranjen njegov zet

28 Jun 2017

Admir ef. Vuković , tridesetšestogodišnjak iz Zavidovića, koji je živio u Mokronogama, gdje je i vodio tamošnji džemat, muškarac je koji je ubijen sinoć u mjestu Stoga u Zavidovićima. Njegov zet Mesud Krajinić u pucnjavi je ranjen.

Tragedija se dogodila sinoć oko 21.30 sati, a kako prenose mediji, Vuković i Krajinić, koji su lovci, na spomenutom lokalitetu su u to vrijeme nosili žito u hranilice životinja.

S druge strane, u krivolovu su bili otac i sin P. H. i P. E. te im se, u trenutku dok su muškarci prolazili u njihovoj blizini noseći hranu, učinilo da vide divljač.

Odmah su zapucali prema njima. Vuković je ostao mrtav na mjestu, dok je njegov zet zadobio nekoliko povreda. Srećom, povrede nisu bile teške, pa je Krajinić zadržao prisebnost i odmah telefonom pozvao porodicu kojoj je kratko kazao da je ranjen.

Ubrzo je transportovan u lokalni dom zdravlja gdje mu je najprije ukazana pomoć.

Admir ef. Vuković je rođen u Zavidovićima, završio je Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku, magistrirao u Welsu i nakon toga se zaposlio kao imam u džematu Mokronozi u Medžlisu Islamske zajednice Tomislavgrad.

Iza ubijenog ef. Vukovića ostala je porodica, supruga i dvoje djece. 

Obdukcija tijela Admira ef. Vukovića bit će obavljena u Tuzli nakon završenog uviđaja, a u narednim danima bit će poznato i više detalja o tragediji.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo