To se voli, nosi, ističe u ponosu, to se u nevolji i ratu brani Istaknuto

28 Feb 2015

Adnan Bajrić, inicijator ideje da se brendiraju državni simboli uputio je pismo svim relevantnim ustavovama, prenosi novinska agencija Patria.

- Pišemo u ime državljana i građana Bosne i Hercegovine, navijača državnih reprezentacija fudbala, rukometa... te onih kojih žive u domovini i dijaspori, a u vezi državnih simbola prvog ranga. Pišemo vam zbog grba i zastave BIH, jer to nije obični komad platna, to nije forma, to nije samo puko obilježje. To su državni simboli, to se voli, nosi po cijeloj državi i svijetu, ističe u sreći i ponosu. To se u nevolji, agresiji i ratu brani, to se po ko zna koji put postavilo na vrh planine, naučnih i tehničkih, umjetničkih i sportskih izazova i dostignuća, rezultata i pobjeda. Time se obilježavamo i prepoznajemo, time smo pokazali sebi i drugima da dolazimo iz Bosne i Hercegovine – stoji u pismu.

Grupa građana zahvalila se i medijima koji rade na afirmaciji državne i građanske obaveze, na brendiranju državnih simbola koje posebno ističu na državne datume kao što je 1. mart Dan nezavisnosti i 25. novembar Dan državnosti.

- Hvala zbog nas ali i drugih koji znaju za Bosnu, dolaze kao turisti, sarađuju sa nama. Pokažimo da je Bosna više od države, da je Bosna historija i da je možda neka prabosna kolijevka civilizacije - dodaje se u pismu.

(NAP)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo