U Šamcu prvi put obilježen Dan nezavisnosti BiH Istaknuto

02 Mar 2015

U organizaciji Općinskog odbora SDA i Medžlisa islamske zajednice u haremu džamije Azizije u Šamcu,  gdje je ukopan i Sulejman Tihić u nedjelju je, po prvi puta, obilježen 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Prigodnim riječima, okupljenim, se najprije obratio glavni imam Safet ef. Karahmetović.
           
Kazao je da mu je tu čast ukazao Izvršni odbor Stranke demokratske akcije Šamac, koji je pokrenuo inicijativu i organizirao obilježavanje Dana nezavisnosti BiH .
            
Dodao je kako je to pionirski početak i izrazio uvjerenje da će u budućnosti obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u Šamcu postati tradicionalno.
         
- U budućnosti ćemo svake godine na ovaj dan osmišljavati bogatiji protokol i masovnije druženje, kao i govore o našim državnicima i o rahmetli predsjedniku i podsjećati se na našu povijest i sve ono kroz što je prošao naš bošnjački narod - kazao je Safet ef.Karahmetović.
           
Član Izvršnog odbora SDA Šamac, Hasan Šadić podsjetio je prisutne o povijesnim okolnostima stvaranja nezavisne države Bosne i Hercegovine.
            
Naglasio je kako na obilježavanje 1.marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Bošnjake iz Šamca obavezuju svi šehidi i poginuli branitelji diljem Bosne i Hercegovine.

(BIR/Fena)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo