5. Zajedno u dobru: Odgoj danas Istaknuto

31 Okt 2018

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

Peto izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 01. novembra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema petog izdanja je “Odgoj danas”, a tim povodom gost emisije će biti Sabahudin ef. Botonjić, imam, hatib i muallim u džematu Otes. Pored razgovora sa našim gostom u okviru petog izdanja u okviru rubrike “Sarajevske priče” donosimo Vam zanimljivu priču o tome kako se porodica Akan sa Vratnika nosi sa odgojem svojih petero djece.

Vašoj pažnji posebno preporučujemo i izvod iz hutbe Mevludin ef. Ćosića, imama u džematu Ahatovići, u kojoj se govori o odgoju u islamu.

Emisija se može pratiti i putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

5. Zajedno u dobru - 01.11.2018. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo