Logo
Print this page

Specijalni program radija BIR : Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

, Published in Najave Featured

U nedjelju, 25. novembra 2018. godine se obilježava jedan od najvažnijih događaja koji su obilježili historiju Bosne i Hercegovine.

Na ovaj dan, prije 75 godina, u Mrkonjić Gradu je održano Prvo zasijedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH), čime su postavljeni temelji državnosti Bosne i Hercegovine, kao ravnopravne republike unutar jugoslavenske federacije, sa historijskim granicama koje datiraju još iz vremena srednjovjekovne Bosne.

Odluke Prvog zasijedanja ZAVNOBiH-a i danas predstavljaju osnovu demokratskih načela na kojima se temelji razvoj našeg društva i domovine u cjelini.


Radio Bir će povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine emitovati specijalni program. U nedjelju 25. novembra sa početkom u 7:00 sati počinjemo sa emitovanjem prilagođenih muzičkih sadržaja posvećenih ovom značajnom datumu.

U okviru specijalnog programa slušatelji radija Bir su u prilici pratiti programske sadržaje kao što su izjave u povodu Dana državnosti, a u prilozima naših novinara saznajte više o zastavi Bosne i Hercegovine na Humu, državnoj himni, o jednoj od najvećih zastava BiH na brdu Fortica iznad Mostara, o najvećim sportskim uspjesima Bosne i Hercegovine. Pratite zabilješke o bh. privrednicima koji učestvuju u izgradnji države a kroz anketu sa građanima glavnog grada saznajte u kakvoj atmosferi dočekuju ovaj praznik.

Od 10 sati poslušajte intervju sa potpredsjednikom RS-a Ramizom Salkićem.

I ove godine Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembar obilježava se na Bobovcu, srednjovjekovnom gradu u blizini Vareša i Kraljeve Sutjeske, koji je imao ključnu ulogu u historiji bosanskog kraljevstva, od 14 sati uživo sa ovog mjesta javit će nam se kolegica Alma Hadžić.


Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Radio Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, radio BIR svim građanima i građankama Bosne i Hercegovine, čestita Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Radio BIR

 

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB