Poziv pozorišnim kućama za Festival bh. drame Zenica

12 Feb 2019

Direkcija Festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra Zenica objavila je javni poziv za prijavu na ovogodišnji 18. internacionalni festival, koji će biti održan od 3. do 11. maja.

Javni poziv je upućen pozorišnim/kazališnim kućama, ansamblima i ostalim organizacionim formama profesionalne pozorišne produkcije iz Bosne i Hercegovine i inozemstva s ciljem da se prijave pozorišne predstave rađene u njihovoj produkciji ili koprodukciji za učešće u glavnom takmičarskom/natjecateljskom programu XVIII festivala bh. drame i autorskog teatra Zenica 2019.

Selekcija predstava će biti objavljena u sedmici prije 27. marta , povodom Svjetskog dana pozorišta. Selektor Festivala i ove godine je Nedžad Fejzić, teatrolog.

Do sada su na Festivalu bh. drame učestvovali pozorišni ansambli i umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Austrije, Turske, Norveške i drugih evropskih zemalja.

Javni poziv, uz ostale detaljne informacije i obrazac za prijavu na XVIII festival bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra 2019. dostupan je i na internetskoj stranici http://www.bnp.ba/festival/, saopštila je Služba za odnose s javnošću Festivala bh. drame i autorskog teatra Zenica.

(FENA)

 

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo