Novi CD i spot: „Kraljica od Sabe“ (VIDEO) Istaknuto

28 Apr 2019

Sinoć je u Gradčcu na trgu Alije Izetbegovića promovisan CD Šejme Mehić i održan predramazanski koncert ilahija i kasida posvećen u čast tekstopiscu Dževdu Ibrahimoviću, na kojem su horovi i pojedinci izvodili isključivo njegove tekstove. Na koncertu je premijerno predstavljen i novi spot Šejme Mehić koji nosi naziv „Kraljica od Sabe“. Spot je snimljen na Vrelu Bune a za vizuelni sadržaj spota, scenario i režiju odgovoran Sulejman Muratović.

Pored Šejme Mehić, publika je imala priliku poslušati i Gupu Rejjan, hor Bir Bošnjak, Mustafu Isakovića, Bilala Zukana, Samira Ahmića, Ahmeda Karahasanovića te specijalni gost hfz. Aziz Alili i gost iznenađenja Ahmed Alili. Pored organizatora skupa prisutnima se obratio i Dževad Ibrahimović, tekstopisac i autor do sada snimljenih preko 150 naslova koji je za naš portal kazao:

„Pisanje tekstova za ilahije i kaside doživljavam kao jednu posebnu vrstu ibadeta i blagodat sa kojom me je Allah dž.š. počastio. Većinu tekstova sam napisao u zadnjih petnaestak godina, nakon povratka sa Hadža 2004. godine i kvantitativno rečeno radi se o broju od oko 150 naslova koje ću jednog dana ako Bog da sabrati u jednu zbirku i predstaviti javnosti.

Saradnja sa raznim izvođačima duhovne muzike mi omogućava da iskažem svoje, vjerske, panislamske i patriotske emocije i afinitete. Trenutno sam involviran u nekoliko projekata koje ćete u skorije vrijeme čuti i vidjeti a pogotovu tokom nadolazećeg mjeseca posta tj. Ramazana. Krajnji cilj ovog pjesničkog posla je da iza sebe ostavim jedan duhovni vakuf “.

Ocijeni
(3 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo