Sutra "Sarajevo Innovation Summit 2019"

09 Okt 2019
Sutra "Sarajevo Innovation Summit 2019" Fena

Najznačajniji regionalni događaj o inovacijama "Sarajevo Innovation Summit 2019" biće održan sutra u Vijećnici, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Na ovogodišnjem samitu okupit će se najznačajniji stručnjaci u Evropi u oblasti inovacija, među kojima je troje bosanskohercegovačkog porijekla. BiH će predstavljati jedna od vodećih mladih inovatora u svijetu prema američkom naučnom časopisu "BioSpace" Sana Alajmović, osnivač i direktor kompanije "Ministry of Programming" Faris Začina i ekspert u inovacijama ekosistema Nedim Efendić.

Poseban kuriozitet Samita je učešće Tobiasa Degsella iz Švedske, koji je godinama radeći u štokholmskom Nobel Prize muzeju stekao znanja i vještine kojima pomaže kompanijama i organizacijama po cijelom svijetu kako da ideje pretvore u realnost, ostvare prestižne inovacije i dostignuća, koja vode do Nobelove nagrade.

U panel diskusiji će učestvovati i komesarka i članica Izvršnog vijeća Stockholm Metropolitan regije, te bivša švedska ministrica obrazovanja Aida Hadžialić.

Učestvovat će i profesori Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, dekanesa Jasmina Selimović, te profesori Aziz Šunje i Amila Pilav Velić, direktorica Sarajevskog inovacijskog samita.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo