Behram-begova medresa: Hafizi Senadi Čačković proučena hafiska dova Istaknuto

23 Apr 2015
(Foto: Almedin Karić) (Foto: Almedin Karić)

Hafiska dova za hafizu Senadu Čačković, učenicu četvrtog razreda Behram-begove medrese, upriličena je u četvrtak 23. aprila u Behram-begovoj medresi.

Ova hafiza je 41. hafiz Behram-begove medrese od početka njenog obnovljenog rada.

Svečanosti su prisustvovali izaslanik Reisu-l-uleme Mustafa Spahić, dekan Fakulteta Islamskih nauka Sarajevo Ismet Bušatlić, muftija tuzlanski Vahid Fazlović, predstavnik Fondacije za hifz Džemal Muslih, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, glavni imami, hafizi, imami i brojni gosti, rodbina i prijatelji nove hafize.

Hafiza Čačković Senada rođena je u Maoči 1996. godine. Osnovnu školu je završila kao superodlična učenica, gdje je ostvarivala zapažene rezultate, posebno u oblasti mektebske pouke. Behram-begovu medresu upisuje 2011. godine, a hifz počinje učiti 2012. godine. Hifz je pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ položila 8. aprila ove godine. U Medresi je superodlična učenica i jedna od najboljih učenica odjeljenja.

Muhaffiz hafize Senade je hafiz Edin Dedić, profesor kiraeta u Behram-begovoj medresi, kojem je ovo 6. kandidat kojeg izvodi u zvanje hafiza.

Amina Đulović

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo