Komšić - Heidari: Iran podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH

20 Nov 2019

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas ambasadora Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Mahmouda Heidarija.

Heidari je Komšiću prenio pozdrave i čestitke predsjednika Islamske Republike Iran Hassana Rouhanija, povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Također je prenio da Iran podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, pozdravivši dogovor koji su postigli članovi Predsjedništva BiH o formiranju novog saziva Vijeća ministara BiH.

Sagovornici su dosadašnje odnose ove dvije zemalje ocijenili prijateljskim i dobrim, ali su istakli da svakako postoji prostor za njihovo unapređenje, pogotovo u oblasti ekonomije, obrazovanja i kulture.

Komšić se zahvalio na čestitki koju mu je, povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, uputio iranski predsjednik. Zahvalivši i za podršku koju je Iran pružao Bosni i Hercegovini, Komšić je kazao da će i ubuduće raditi na unapređenju sveukupnih odnosa dviju zemalja, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije