Regionalno takmičenje iz vjeronauke u Austriji - BKG Süd-west Istaknuto

04 Apr 2017

U nedjelju, 2.4.2017. godine održano je regionalno  takmičenje iz vjeronauke na nivou Kultne općine Jugo-zapad (BKG Süd-West).Domaćin ovog takmičenja, koji je zaslužio svaku pohvalu kako za organizaciju takmičenja tako i za doček gostiju, bio je džemat BKZ Spittal na čelu sa glavnim imamom mr. Hasudin ef. Atanovićem.

Na takmičenju je učešće uzelo osam džemata BKG Süd-West: Dornbirn, Feldkirch, Innsbruck, Spittal, Villach, St. Veit, BKZ Klagenfurt, IKC Graz,  sa ukupno 23 takmičara, koji su bili podijeljeni u tri starosne grupe. Time su takmičari dokazali da su stekli zavidno znanje u oblasti Sire, te da su časno predstavili svoje džemate i imame.

Nakon ručka na otvorenom i podne-namaza u džamiji, svim učesnicima takmičenja su podijeljene zahvalnice, a potom je četveročlana komisija u sastavu: hafiz Midhat ef. Sejfic, Adnan ef. Gobeljic, Vekaz ef. Haracic i Mehrudin ef. Hibic proglasila najbolje od najboljih. To su osvajači prva dva mjesta po grupama, koji će predstavljati našu Kultnu zajednicu na finalnom takmičenju na nivou Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji (IZBA).

To su:

Prva grupa: 1. Atanović Halima ( BKZ Spittal) i 2. Berberović Belma (''Izet Nanić'' Dornbirn)

Druga grupa: 1. Sakic Sadžid ( Innsbruck) i 2. Sijamhodžić Nejra ( ''Izet Nanić'' Dornbirn)

Treća grupa: 1. Musić Samra ( Innsbruck) i 2. Mekić Sarah ( IKC Graz)

Pobjednicima želimo puno upjeha na državnom takmičenju, a domaćinu još puno lijepo organizovanih manifestacija.

I na kraju, nakon lijepog dana, uspješnog takmičenja, ugodnog druženja, te uspostavljenih novih i učvršćenih starih poznanstava, možemo konstatovati da su svi bili pobjednici.

Hfz. M. S.

Ocijeni
(4 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo