Muški dio džemata pripremio iftar za hanume u džematu Vaxjo Istaknuto

28 Maj 2019

U džematu Vaxjo u Švedskoj je upriličen iftar za ženski dio džemata. Gost predavač je bila mualima džemata Malmo, Merjema Jašarević.

Za razliku od predhodnih iftara koje uvijek pripremaju žene, ovaj put su tu odgovornost na sebe preuzeli muškarci. Iftar je bio uspješan sa mnogo posjetiteljki. Predavanje mualime Jašarević je bilo veoma korisno sa puno korisnih poruka za učesnice. Ono što je ona, kako je navela, htjela da prisutne ponesu sa sobom je nastojanje u činjenju dobra te prihvatanje vlastitih nedostataka i rad na njihovom otklanjanju. Između ostalog je istakla:

"U Ramazanu se trebamo suočiti sami sa sobom, svojim manama te osmisliti put ka odricanju negativnih stvari u svom životu i grijeha koji nas koče u napretku. Ta promjena treba da bude mala ali bitna za nas radi našeg Gospodara. Samim tim ta promjena olakšava puteve i komunikaciju sa drugima, a najbitnije sa Gospodarom."

Merjema Jašarević je porijeklom iz Tuzle, svršenica Gazi-Husrev begove medrese te majka dvoje djece. Zajedno sa svojim mužem Hasanom ef. Jašarević radi u džematu Malmo koji je jedan od najvećih u Švedskoj. Ona je također osnivač humanitarne organizacije "Budi dio hajra" koja djeluje u Švedskoj i šalje pomoć ugroženim građanima naše domovine.

Hatidža Muratović-Huzejrović

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo