Mekteb i vjeronauka u korijenu našeg identiteta Istaknuto

29 Apr 2017

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je upriličio prijem za pobjednike takmičenja iz mektebske nastave i islamske vjeronauke na nivou Muftijstva tuzlanskog, te za učesnike takmičenja u hifzu 30. džuza Kur'ana, kao i za njihove muallime i vjeroučitelje.

Prijemu koji je održan u četvrtak 27. aprila ove godine je prisustvovao pomoćnik muftije Sead-ef. Seljubac.
Muftija Fazlović je iskazao radost zbog susreta sa mladim ljudima i njihovim učiteljima. Rad muallima i vjeroučitelja je izuzetno vrijedan jer oni rade na temeljima, a za temelje je važno da su što je moguće jači, istakao je muftija Fazlović.

„Naši mektebi i vjeronauka su u korijenu našeg identiteta. To je taj temelj. Nezamislivo je da sutra jedan Bošnjak bude kompletan, ma gdje bio u svijetu, bez mekteba i bez vjerounauke.

Jako nam je drago da su ova naša djeca ovako uspješna. Kada imamo i dobre roditelje i dobre učitelje, onda znamo da su ti mladi ljudi na najboljem mogućem putu i da će takvim putem dolaziti do velikih ciljeva,“ kazao je muftija Fazlović i poželio takmičarima uspjeh na narednim takmičenjima na kojima će predstavljati Muftijstvo tuzlansko.

Takmičenje iz mektebske nastave na nivou Rijaseta će biti održano 14. maja na Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, dok će se državno takmičenje iz islamske vjeronauke održati 6. maja ove godine u medresi „Osman ef. Redžović“ u Velikom Čajnom kod Visokog.

 

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo