Mali nogomet - 32 ekipe na 11. bajramskom turniru 'Zvornik 2017.'

22 Jun 2017

Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" - gradsko društvo Zvornik i ove će godine organizirati kulturno – sportsku manifestaciju 11. bajramski malonogometni turnir "Zvornik 2017".

Turnir će biti održan u Sportsko – rekreativnom centru u Zvorniku, ponedjeljak i utorak, drugog i trećeg dana Ramazanskog bajrama.

Organizacioni odbor ove kulturno-sportske manifestacije utvrdio je plan aktivnosti, raspored takmičenja i druge neophodne detalje.

Po riječima predsjednika Organizacionog odbora Amera Redžića, na turniru će učestvovati 32 ekipe iz svih opština i gradova Podrinja, ali i iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine. Istakao je kako je interes za učešće na ovom turniru veliko, pa se ukazuje potreba za većim brojem ekipa učesnica.

Planiranim sadržajima je predviđeno da se izvlačenje parova takmičarskog programa obavi na Diviču, 26. juna, uz prisustvo predstavnika svih ekipa, koji će odati počast žrtvama Zvornika u proteklom ratu posjetom šehidskom mezarju u Diviču.

Planirani su bogati kulturni sadržaji na svečanosti otvaranja turnira, uz zabavni program i revijalnu utakmicu mladih nogometaša. Očekuje se prisustvo predstavnika institucija i organizacija iz Podrinja i drugih dijelova BiH.

Ovu tradicionalnu manifestaciju BZK "Preporod" Zvornik organizira uz materijalnu pomoć i razumijevanje institucija, organizacija i pojedinaca kojima je važno da se na Drini, u Zvorniku Bajram slavi i sportskim fer i korektnim nadmetanjem.

Organizacioni odbor je uputio poziv svim organizacijama i pojedincima koji mogu i žele podržati ovu manifestaciju da to učine u narednim danima.

Za pobjednike turnira su obezbijeđene vrijedne nagrade, saopćeno je iz Organizacionog odbora.

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo