Izdvojena pomoć iz Fonda Bejtu-l-mal za potrebe migranata Istaknuto

24 Maj 2018

Ured za društvenu brigu: Izdvojena pomoć iz Fonda Bejtu-l-mal Međunarodnom forumu solidarnosti – emmaus za potrebe aktivnosti oko pomoći migrantima

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH izvršio je uplatu novčane pomoći iz Fonda Bejtu-l-mal „Međunarodnom forumu solidarnosti – Emmaus“ u iznosu od 5.000,00 KM za pružanje medicinskih usluga migrantima na području Unsko-sanskog kantona.

Obzirom da je MFS – EMAUS prepoznatljiv po interventnom djelovanju u kriznim situacijama, Rijaset Islamske zajednice u BiH odlučio je da odobri određena sredstva za ovu namjenu.

Takođe, imajući u vidu dosadašnju saradnju i podršku koju je Rijaset Islamske zajednice pružao aktivnostima koje provodi MFS -Emaus a koje se realizuju preko Ureda za društvenu brigu, izdvojena su pomenuta sredstva za novonastalu situaciju.

Navedeni novčani iznos izdvojen iz Fonda Bejtu-l-mal, namijenjen je za potrebe Doma zdravlja Velika Kladuša na čijem je području uspostavljena saradnja i provodi se niz aktivnosti po pitanju migranata.

(islamskazajednica.ba)

Ocijeni
(5 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije