U Živinicama podijeljeno 250 ramazanskih paketa

05 Jun 2018

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata danas je okviru saradnje sa Gradom Istanbulom podijelilo 250 ramazanskih paketa porodicama šehida i poginulih boraca u živiničkom naselju Ciljuge.

Kako je za Fenu kazao resorni ministar Salko Bukvarević, Grad Istanbul, odnosno Crveni polumjesec je izrazio želju da uruči određeni broj ramazanskih paketa porodicama šehida i poginulih boraca u saradnji sa Savezom porodica šehida i poginulih boraca iz FBiH i Tuzlanskog kantona.

- Danas smo na području Tuzlanskog kantona, tačnije u Živinicama, podijelili 250 ramazanskih paketa. Ovo je jedan mali znak pažnje za porodice naših najvažnijih i najhrabrijih sinova BiH. Također smo prenijeli ramazanske čestitke - rekao je Bukvarević.

Dodao je da su sa predstavnicima Grada Istanbula dogovorena tri projekta koji će se u narednom periodu realizirati.

- Jedan je podrška boračkom zadružnom savezu u realizaciji projekta edukacije. On bi konkretno bio realiziran u Istanbulu. Drugi je projekt pronalaženje firmi-partnera u saradnji sa našim boračkim zadrugama i plasiranje proizvoda. Za ovaj dio humanitarnog karaktera oni su izrazili želju da organizraju podjelu paketa - naveo je ministar.

Kako je rekao, u narednom periodu u Zenici se planira i veliki iftar za predstavnike boračkih kategorija i porodica šehida, RVI i demobilisanih boraca.

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo