Ministarstvo za pitanja boraca USK osiguralo studenske stipendije

05 Okt 2018

Kantonalno ministarstvo za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida Unsko-sanskog kantona osiguralo je sredstva za stipendiranje 862 studenta sa područja tog kantona za proteklu školsku godinu, a ugovori sa studentima potpisani su danas.

Za tu namjenu izdvojeno je oko 500.000 KM, te će svaki student dobiti iznos od 580 KM za period od deset mjeseci.

- Ponovo smo se uklopili u predviđena financijska sredstva u kantonalnom budžetu. Ovo je i naša zakonska obaveza, ali ćemo za naredni budžet pokušati i pripremiti stavku sufinanciranja smještaja studentima. Pokušat ćemo u dogledno vrijeme osigurati i adekvatan prostor za ishranu studenata u Bihaću, jer moramo osigurati što bolje uslove za život i školovanje mladih ljudi - istakao je premijer USK Husein Rošić.

Studentica Pravnog fakulteta u Bihaću Irma Ogrešević dobijanje stipendije okarakterisala je kao značajan znak pažnje prema studentima.

- Drugi put koristim stipendiju Ministarstva za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida USK i zaista to cijenim. To je i značajna podrška našim roditeljima, ali i potvrda da se ovdje barem donekle misli i na mlade ljude - dodala je Irma Ogrešević.

Iz Vlade Unsko-sanskog kantona su i ovaj put potvrdili kako se čini sve da i Univerzitet u Bihaću pokuša pratiti trendove univerziteta u okruženju i da se osiguraju što povoljniji uslovi studiranja.

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo