Sarajevo 96.5 MHz | Travnik 90.7 MHz | Zenica 87.7 MHz | Tuzla 95.4 MHz | Mostar 100.9 MHz | Bihać 99.1 MHz | Banja Luka 100.4 MHz

Kotor Varoš 91.6 | Fojnica 90.7 | Doboj 90.1 | Bužim 98.1 | Foča 101.7 | Stolac 88.7 | Višegrad, Goražde 95.9

Bugojno 100.1 | Sanski Most 102.2 | Bratunac 99.3 | Konjic 94.2 | Zavidovići 103.8 | Srebrenik 95.4

Slušajte uživo

Svečano otvorena nova sezona Huawei Fair Play Lige

, Published in Magazin

Fair Play liga, više od igre!

U nedjelju, 18.11.2018 godine u dvorani Ramiz Salčin svečano je otvorena nova sezona, sedma po redu, Huawei Fair Play lige najuzbudljivijeg futsal takmičenja u Sarajevu.

Pred velikim brojem gledalaca i u svečanom ambijentu simboličnim početnim udarcem kojeg je izveo bivši kapiten košarkaške reprezentacije BiH Samir Avdić započela je nova ligaška sezone Fair Play lige.

U svečanom dijelu prisutnim ljubiteljima futsala i Fair Play lige, obratili su se predsjednik Sportskog udruženja Fair Play, Adnan Delić koji se u svom obraćanju zahvalio svim sponzorima i partnerima, upoznao goste o aktivnostima sportskog udruženja, očekivanjima od nove sezone te poželio sportsku sreću svim ekipama i da na kraju takmičenja pobjedi Fair Play u svakom pogledu.
Svoje obraćanje je završio riječima, ”Za nas je Bosna centar i cilj, naš ideal i naša nada – naša jedina nedjeljiva domovina”, te porukom da čuvamo i volimo svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Specijalni gost otvaranja nove sezone je bio Samir Avdić, bivši kapiten košarkaške reprezentacije koji je poželio mnogo uspjeha svim učesnicima te pozvao sve koji vole sport i ovu državu da svi damo doprinos i na aktivan način podržimo sportske aktivnosti koje promovišu aktivizam i ljubav prema državi.

 

U sportskom dijelu, ako je suditi prema prvom kolu, ova sezona će sigurno donijeti mnogo uzbuđenja. Ligu ovu sezone sačinjava 12 probranih ekipa koje će se takmičiti u ligaškom sistemu. Sve ekipe su u prvom kolu pokazale svojim sportskim ponašanjem dokazale visok stepen Fair Playa te ćemo sigurno ove sezone gledati fair i uzbudljive utakmice.

Prve utakmice su obilovale neizvjesnim utakmicama i rezultatima koji se mogu karakterisati kao iznenađenja.

SD Nedžarići : 11 Juli Srebrenica (3:2)

Prva utakmica nove sezone je donijela dopadljiv futsal. Povratnik u fair Play ligu, SD Nedžarići je svoj povratak obilježio pobjedom protiv favorita na papiru ekipe 11. Jula. Otvaranje utakmice je pripalo popularnim studentima koji su nakon brzih kontri na poluvremneu vodili sa 3:0. drugo poluvrijeme donosi ofanzivu 11. Jula koju poslije velikog broja šansi uspjevaju doći do dva gola a do potpunog povratka nedoatajalo je malo više sreće i snage.

Krajina : Reunited (3:2)

Dvostruki prvak Fair Play lige u novu seonu je ušao pojačan sa nekoliko igrača i sa vjerom da mogu biti prva ekipa koja će biti treći put zaredom biti prvak. Sezonu su otvorili pobjedom protiv jakog protivnika Reuniteda koji ove godine želi popraviti rezultat. Ako je suditi po igri iz prvog kola, obje ekipe će konkurisati za najveći plasman ove sezone.

Klesarstvo Kovačević : Sensu (1:4)

Debitant ove sezone je na svom premijernom nastupu bio ubjedljiv protiv Klesarstva te tako pobjedom otvorio novu sezonu. Klesarima preostaje da u narednim utakmicama traže prve bodove.

Svitanje : Fine Line (4:5)

Prošlogodišnji finalist, Fine Line, je na teži način nego se očekivalo ostvario prvu pobjedu na otvaranju sezone. Poletna ekipa Svitanja pružila je snažan otpor favoriziranoj ekipi Fine Line i malo je nedostajalo je da na kraju rezultat bude drugačiji.

Tempo : SU Futuro (2:5)

SU Futuro je opravdao ulogu blagog favorita i zasluženo slavio ubjedljivim rezultatom. Tempo će prve bodove tražiti u sljedećim kolima lige.

Zamm mC : Ljiljani (3:2)

Sigurno derbi prvog kola i po uzbudljivosti jedna od boljih utakmica koje smo gledali u Fair Play ligi. Mlada ekipa Ljiljana bez prevelikog respekta prema protivniku ekipi Zamm mC predvođenom bivšim futsal reprezentativcem Nijazom Cuni Mulahmetovićem, od samog početka su nametnuli svoj stil igre. Čvrsta odbrana sa brzom transformacijom u napadu na početku su donijele prednost Ljiljanima. Iako su imali dva puta prednost i sve je mirisalo na iznenađenje Ljiljana, preiskusna ekipa Zamm mC nije dopustila iznenađenje te je na kraju upisala prvu pobjedu i najavila dobru sezonu.

Napomenimo da je odigrana revijalna utakmica prije zvaničnog otvaranja lige između polaznika škola fudbala Selekt i Tempo koji su na taj način uveličali manifestaciju otvaranja sedme sezone Huawei Fair Play lige.

Rate this item
(1 Vote)