Krajišnik Enver Šljivar boksuje za svjetskog šampiona u Tajlandskom boksu

01 Apr 2015

Enver Šljivar, evropski prvak u Tajlandskom boksu (+ 100kg), početkom aprila će se u Luzernu boriti za pojas svjetskog šampiona, protiv Vasillisa Greekopa Karagiannidisa, iz Grčke.

Šljivar je porijeklom iz Sanskog Mosta, od 2007. aktivno trenira i mukotrpno gradi karijeru profesionalnog boksera u Tajlandskom boksu. Nakon srednje škole i nedostatka uslova za profesionalnu karijeru i napredak odlazi u Švicarsku gdje nastavlja svoju profesionalnu karijeru, jer "to mu je više od hobija, to mu je više od profesije, to mu je dio života" kako porodica tvrdi.

Enver se u posljednjih nekoliko godina bori u super teskoj kategoriji +100 kg, u čemu je sve bolji i bolji, niže uspjeh za uspjehom, a do sada je imao 28 borbi od toga 26 pobijeda, dok je 16 pobijedio nokautom. U posljednje tri godine je ostvario velike uspjehe: 2012. godine je bio Švicarski prvak u K-1+100kg, 2013.godine WKU Evropski prvak+100kg, i prošle godine ISKA Evropski prvak +100kg.

Enver se danonoćno priprema za dosada najbitniju borbu i poručuje:"Tako sam željan borbe i pobjede, radi našeg inata i ponosa, radi zahvale porodici na podršci, svojim Krajišnicima i bh dijaspori, koji me prate i podržavaju! Zbog svega toga izražava dobrodošlicu svojim navijačima i poručuje "Učiniću nas ponosnima!"

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo