MIZ Ključ, Dan mekteba: Roditelji i imami, na istom putu Istaknuto

16 Apr 2019

U Ključu su i ove godine svoje učešće u programu obilježavanja godišnjice formiranja Armije RBiH dali polaznici metebske nastave. U igrokazu koji su izvedeli, te uz druge sadržaje poslali su jedinstvene poruke o važnosti prijateljstva i poštivanja. Program je izveden u Domu kulture 15.aprila 2019. godine.

Vrijednosti koje su istaknute kroz igrokaz čiji autor scenarija je Zahid ef Šhman, je kod djece važno razvijati. ''Roditelji i imami su na istom putu'' , istako je muftija banjalučki mr. Musret ef Abdibegović.

Budite jedni drugima podrška, poručio je muftija, a polaznike mekteba MIZ Ključ, sa muallimima i muallimama pozvao je na jedan od iftara koji će u ramazanu biti organizovani u Ferhadiji.

Samo ljubavlju prema svojoj djeci , požrtvovanjem, htjenjem , voljom i odricanjem da ispunimo obaveze prema svojoj djeci , možemo ispuniti preuzete emenate.

Mekteb je prilika i mjesto gdje pored obrazovanja djeca stiču odgojne vrline , kazao je Ermin ef Vučkić, galvni imam MIZ Ključ.

On je zahvalio svima koji su pomogli rad mekteba , a posebno djeci i roditeljima koji podržavaju rad mekteba.

U povodu ovoga programa MIZ Ključ je raspisao i literarni konkurs o temi ''Moj mekteb''.

Ove godine najuspješniji su bili Dženita Prčalić, Benjamin Dervišević i Ema Hasnbegović.

Mektebska nastava na području MIZ Ključ, organizovana je na 16 lokacija, u 13 stalnih džemata i 6 punkotova.

Manifestaciju Dan mekteba, MIZ Ključ organizuje već deset godina , a sa povodom da se uz godišnjicu formiranja Armije BiH, na taj način iskaže zahvalnost za sve što su pripadnici Armije BiH učinili za njihov grad, koji je prošlosti mnogo propatio.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo