Goražde - Održan tradicionalni koncert "U susret Ramazanu"

30 Apr 2019

" U susret Ramazanu" naziv je tradicionalnog koncerta koji je održan sinoć u Goraždu, u organizaciji Javne ustanove Centar za kulturu.

Na ovaj način u gradu na Drini već dugi niz godina obilježava se dolazak mubarek ramazana, mjeseca posta, blagosti, milosti i oprosta.

Prigodan program uz ilahije, sevdalinke i recitale priredili su hor Centra za kulturu, Muški vokalno instrumentalni sastav „Behar“ kao i učenici osnovnih škola „Fahrudin Fahro Baščelija“ i „Husein ef. Đozo“.

Čestitke povodom mubarek mjeseca, muslimanima grada Goražda, Bosanskopodrinjskog kantona i BiH, uputio je gradonačelnik Muhamed Ramović.

Govoreći o vrijednostima ramazana, on je posebno istakao značaj porodičnog okupljanja i posvećivanja svemu što je propisano u mubarek mjesecu, kao i bogatstva blagosti koji on sobom nosi.

- Ramazan donosi posebne darove i radosti koje vjernici i svi dobri ljudi međusobno dijele u tom svetom mjesecu, koji je najljepša bašta ljudskih vrlina koje dođu do punog izražaja. Njegujte vrijednosti dobrog odgoja, porodičnog okupljanja i vjere, i neka vam i ovaj ramazan donese obilje blagosti i dobrote - poručio je gradonačelnik Goražda.

(FENA)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo