Logo
Print this page

MFS-EMMAUS: Dva šlepera humanitarne pomoći iz BiH za sirijske izbjeglice

, Published in Humanost

Humanitarna organizacija MFS-EMMAUS danas je za Siriju poslala dva šlepera humanitarne pomoći sirijskim izbjeglicama.

Nakon konvoja od 600 tona humanitarne pomoći koju je MFS-EMMAUS u saradnji sa tuzlanskim, zeničkim, travničkim i mostarskim muftijstvima isporučio za Siriju 17. aprila ove godine, pristiglo je još 48 tona prehrambenih artikala koji su poslani danas.

S obzirom na to da u Turskoj boravi oko četiri miliona izbjeglica, a više od polovine smješteno je s obje strane Tursko - Sirijske granice, MFS-EMMAUS će i u narednom periodu prikupljati pomoć za ove ljude.

Svi koji žele, namirnice domaćeg porijekla - brašno, ulje, tjestenina, mogu dostaviti na adresu EMMAUS-a: Ul.Zlatnih ljiljana 146, Klokotnica, Doboj Istok.

Također se može uplatiti i novac u Intesa Sanpaolo i UniCredit Banci ili na PayPal: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Od 2016. godine u različitim akcijama MFS-EMMAUS je poslao 80 šlepera, više od 1.928 tona humanitarne pomoći, a poslana su i tri brodska kontejnera odjeće i obuće.

U saopćenju EMMAUS-a navode da se u Rejhanliji, gdje boravi 140.000 izbjeglica, nalazi logistički centar organizacije IHH-a, odakle se pomoć distribuira dalje.

Mjesečno je potrebno 25 šlepera hrane kako bi snabdjeli dio izbjeglica, a u posljednje vrijeme značajno opada pomoć tim ljudima. U toku mjeseca stigne samo jedan do dva kamiona brašna.

(FENA)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB