Održana sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

13 Jun 2019

Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana sedma redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Rijaset je razmatrao tekst Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu i dao svoju saglasnost na ovaj dokument, kao i na Sporazum o ostvarivanju akademskih prava i obaveza Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici u sastavu Univerziteta u Zenici. Pozitivno je razmatran i prijedlog za davanje saglasnosti za raspisivanje konkursa za prijem studenata u dom Studentskog centra Islamske zajednice za akademsku 2019/2020. godinu.

Rijaset je dao saglasnost na potpisivanje sporazuma o saradnji između Instituta za jezik i Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Razmatran je Izvještaj o evaluaciji nastavnih programa islamske vjeronauke i pokrenuta procedura izmjena i dopuna nastavnih programa islamske vjeronauke u osnovnim i srednjim školama.

Rijaset je također rješavao i radno-pravni status uposlenika organa i institucija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo