Bešić donirao dresove reprezentaciji beskućnika BiH

10 Apr 2015

Povodom obilježavanja 16. godišnjice rada Udruženja "Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus" (MFS-Emmaus) iz Doboj Istoka, na adresu Udruženja stigla je posebna čestitka. Muhamed Bešić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac engleskog Evertona, koji je ambasador Udruženja, poslao je čestitku i poklon garnituru od 12 dresova reprezentacije BiH namijenjenih za potrebe nastavka projekta malonogometne reprezentacije beskućnika BiH, a kojim koordinira ovo Udruženje.

"Kako zbog klupskih obaveza nije mogao biti prisutan na programu obilježavanja godišnjice rada Udruženja, Bešić je gestom još jednom želio iskazati svoju podršku radu Udruženja, a koju je već ranije isticao u više navrata. Podsjetit ćemo se samo protekle godine i učešća malonogometne reprezentacije beskućnika BiH na Svjetskom prvenstvu u Čileu, koja će ostati upamćena po osvajanju titule viceprvaka svijeta, ali i donaciji od 10.000 KM za kupovinu dijela karata za put reprezentacije u Čile, koje je donirao upravo Muhamed Bešić", naveli su iz Udruženja "Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus".

Naredno 13. Svjetsko prvenstvo beskućnika se igra u septembru u Amsterdamu (Holandija), a novi sastav reprezentacije BiH se počeo pripremati za šampionat.

(AA)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo