Utvrđeni rezultati i dodijeljeni mandati u Domu naroda PFBiH iz devet kantona Istaknuto

08 Feb 2019

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine utvrdila je danas rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Iz Zeničko-dobojskog kantona delegati u Dom naroda Parlamenta FBiH bit će Rami Isak, Jasmin Duvnjak i Jasminka Kapić iz reda Bošnjaka, Ivo Tadić iz reda Hrvata i Mladen Simić iz reda Srba.

Kada je u pitanju Hercegovačko-neretvanskog kantona mandati su dodijeljeni Alisi Hajdarović iz reda Bošnjaka, Tomislavu Martinoviću, Damiru Džebi i Ivi Ragužu iz reda Hrvata, Vesni Saradžić i Zori Dujmović iz reda Srba.

Iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH dodijeljeni su Nijazu Musiću iz reda Bošnjaka, Edimu Fejziću iz reda Hrvata i Daliborki Milović iz reda Srba.

Rezultate posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta FBiH Centralna izborna komisija BiH očekuje još iz Kantona 10, saopćeno je danas iz Ureda za informiranje CIK-a.

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo