Emisija ''Moja medresa'' - učenici Elči Ibrahim-pašine medrese Travnik o Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine Istaknuto

01 Mar 2017

U prvoj ovomjesečnoj emisiji '' Moja medresa'' sa nama su učenici Elči Ibrahim-pašine medrese Travnik. Govorit će nam o Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Približiće nam mišljenja svojih kolega o budućnosti naše zemlje, kao boljeg mjesta za život u kojem će biti prostora za uspjeh i zajedničko djelovanje za dobrobit nauke, obrazovanja i svih drugih aspekata koji čine čovjekov život upotpunjenim.

Također, izvijestit će nas o novostima koje su obilježile protekli periodu travničkoj medresi.

Poslušaćemoi kratki intervju sa gospodinom Selmom Cikotićem i Atifom Šaronjićem u prilogu flash-vijesti.

Kroz intervju sa profesorom historije u Medresi, Kenanom Hadžićem, doznat ćemo i pozadinsku stranu današnjeg dana, potom kakav status historija danas ima te koliko je značajno izučavati prošlost ljudskog roda. Profesor Hadžić osvrnuo se na nekoliko aspekata historijskih odrednica naše zemlje te savjetuje učenicima da uz lično zalaganje i angažman u društvenom djelovanju svi možemo i moramo uspjeti.

Posebne zahvale članovi radijske redakcije Medrese upućuju mladom učaču ilahija iz Turske, Ayubu Salaahuddinu koji je iskazao iskrene čestitke našim slušaocima povodom Dana nezavisnosti a kao vid te zahvale slušat ćemo njegovu ilahiju u toku večerašnje emisije.

U realizaciji ovomjesečne emisije učestvovali su: voditeljice Selma Hadžić i Amina Makić, redakcija: Rukajja Ahmić, Nudžejma Spahić, Nedžma Latić, Fatima Jevrić, Selmina Kovač, Merjem Šiljak, Sumeja Redžić, Hana Hajrić, Nedžla Karić, tehnička realizacija: Adnan Karašin, glavni i odgovorni urednik: Kerim Sefer, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika: Lamija Topoljak.

Budite sa nama i poslušajmo šta su učenici Elči Ibrahim-pašine medrese za nas ovaj put pripremili.

Dobar prijem !

Ocijeni
(3 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo