47. ZAJEDNO U DOBRU: “MAJKA” Istaknuto

31 Okt 2019

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

47. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i šesto izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 31. oktobra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Naše 47. izdanje odlučili smo posvetiti temi “Majka” s obzirom da je tradicionalna Manifestacija “15. Dani o Allahovom Poslaniku - Selam, ya Resulallah” počela u srijedu 30. oktobra, a cilj joj je  razvijati senzibilnost prema majci i roditeljima općenito, o čemu govori i moto ovogodišnje manifestacije:”…I da majci svojoj budem dobar...” Tim povodom naša gošća ove sedmice je Kada Hotić, majka Srebrenice koja će sa nama podijeliti svoju emotivnu priču o gubitku više članova svoje porodice, a posebno sina.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih mimbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Kovači Asad-ef. Foče o temi “Majka”   

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

47. Zajedno u dobru - 31.10.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

 

 

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo