Džemal Gekić: Iskoristimo ramazan da ojačamo naš duh ali i naše tijelo !

11 Maj 2019

Ekipa radija BIR posjetila je BTC gym u Sarajevu i u emisiji Sportski Mozaik vam donosimo zaista zanimljivu priču o treningu u ramazanu , o tome kako ramazan iskoristiti da promijenimo loše navike kada je u pitanju naša ishrana i na koji način da ovaj blagoslovljeni mjesec iskoristimo da ojačamo i naš duh ali i naše tijelo.

Razgovarali smo sa vlasnikom BTC gym-a u Sarajevu Džemalom Gekićem.

Trener Džemo je idejni tvorac, osnivač i glavni trener BTC Fitness-a i Boot Camp-a. 10 godina iskustva u različitim formama fitnesa je rezultiralo izgradnjom vlastitog branda BTC (Body Transformation Center).

Vlasnik je prve i jedine akreditacije za obuku fitness trenera u BiH (EuropeActive) te uspješno obučava trenere sa međunarodno priznatim certifikatom.

Ovim poslom se želio baviti od svog djetinstva. Nakon završenog fakulteta za Sport i tjelesni odgoj u Sarajevu, nekoliko godina provodi usavršavajući se za razne vrste treninga. Osnivanjem BTC-a počinje ostvarivanje njegovog sna i priče o fitnessu kao zanimanju koje omogućava da višestruko pomaže drugim ljudima u ostvarivanju njihovih ciljeva u segmentu zdravlja, tijela, samopouzdanja i mnogo drugih aspekata života.

Kreator je prvog masovnog fitnes programa na našim prostorima pod nazivom ”Izazov 10 000 kg”, u kojem je učestvovalo 1925 ljudi u zajedničkom cilju mršanja 10 000kg. Autor je knjige ”Vodič za efikasno i trajno mršanje”.

Njegovi ciljevi se uvijek svode na pomjeranje barijera i sopstvenih granica, kako u vlastitom životu tako i u životu njegovih klijenata koje konstantno podstiče da izdrže više i ostvare bolje rezultate.

Emisiju poslušajte u ponedjeljak 13-05-2019 godine od 18:00 sati.

Emisiju uređuje i vodi Bakir Silajdžić

Ocijeni
(3 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo