9. Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH Istaknuto

05 Maj 2017

Domaćin ovogodišnjeg 9. Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH je JU Srednjoškolski centar Hadžići. Festival će se održati u subotu 06.05.2017. godine. Svečano će biti otvoren u KSC-u u Hadžićima u 11 sati.

Festival rada predstavlja najmasovnije okupljanje srednjoškolaca Bosne i Hercegovini. Cilj je afirmacija tehničkih i stručnih zanimanja u kontekstu potreba tržišta rada, te razmjena iskustava.

Na temelju do sada postignutih rezultata na prethodnim festivalima Javnoj ustanovi Srednjoškolskom centru Hadžići ove godine pripala je čast da bude organizator Festivala, a grad ima priliku da se predstavi kao dobar domaćin.

Festival su podržali : Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta FBIH i Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a .

To je znak je da se radi za dobrobit cijele društvene zajednice. Učešće na Festivalu rada potvrdilo je 70 škola iz cijele Bosne i Hercegovine, sa ukupno 720 učenika. Takmičenje će se održati za 26 stručna zvanja kao i za 28 zanimanje. Učenici će pokazati svoja znanja i vještine koje izvode putem praktičnih i pismenih radova, a njihov rad, iskustvo, umijeće i talenat dokazat će osvojene medalje.

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo