Vijeće ministara o uspostavi Komisije za NATO integracijski proces BiH

13 Dec 2018

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo razmatrati Prijedlog odluke o uspostavi Komisije za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine.

Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt zakona o dopuni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač - Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Vijeće ministara BiH bi se trebalo očitovati o Prijedlogu odluke o prestanku rada Jedinice za provedbu Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, kao i o Prijedlogu odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

U sklopu predloženog dnevnog reda su i Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH, Informacija o sudjelovanju Bosne i Hercegovine u Erasmus+ programu u dijelu koji se odnosi na obrazovanje i mlade, te Informacija u vezi s razminiranjem desne obale rijeke Save.

Vijeće ministara BiH bi se trebalo izjasniti o Prijedlog odluke o dodjeli sredstava iz tekućeg granta „Sufinanciranje projekata institucija kulture u BiHi“ za 2018. godinu, kao i Prijedlogu odluke o odobravanju tekuće budžetske rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu, te Izvještaju o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za razdoblje I. – IX. 2018. godine.

Predviđeno je i razmatranje Analize održivosti javnog duga BiH za razdoblje 2018. – 2022. godine, Izvještaja o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH za 2017. godinu, te izjašnjenje u vezi s imenovanjem i isteku mandata u institucijama BiH iz nadležnosti Vijeća ministara BiH.

 

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo