BKC Frankfurt obilježio Dan državnosti BiH

23 Nov 2019

U Bosanskom kulturnom centru (BKC) Frankfurt povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine upriličena je svečanost, čiji su organizatori BZK „Preporod“ i Muzej „Alija Izetbegović“.

Značaj ove svečanosti, kako kažu domaćini iz Frankfurta, ogleda se u jačanju veze između građana Bosne i Hercegovine u dijaspori s domovinom, čuvajući identitet i promovirajući vrijednosti naše zemlje.

Manifestacija obilježavanja 25. novembra je počela izvedbom ilahija hora BKC Frankfurt, a nastavljena je emitiranjem dokumentarnog filma o nezavisnosti Bosne i Hercegovine, izložbom fotografija "Predsjednik izbliza" iz postavke Muzeja "Alija Izetbegović“ i promocijom 1. kola Edicije "Bošnjaci".

Adis Tanović, koordinator obilježavanja Dana državnosti u dijaspori, ovom prilikom govorio je o islamskom naslijeđu Evrope kroz prezentaciju svoje knjige “Islamsko naslijeđe Evrope“.

Prisutnima se obratio i glavni urednik Edicije Bošnjaci i generalni projekt-menadžer BZK Preporod Filip Mursel Begović.

Osim projekcije filma, diskusije o određenim dijelovima knjiga iz Edicije „Bošnjaci“, također su predstavljen i strateški ciljevi BZK Preporod.

Gosti su iskazali zadovoljstvo dolaskom, dok su domaćini iskazali radost i zahvalnost zbog izvedenog programa, te je sa ovog skupa poslana jasna poruka: Zajedničkim snagama za Bosnu i Hercegovinu.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije