Evropski pokret u BiH dodjeljuje priznanje Vahidu Halilhodžiću

08 Maj 2018

Evropski pokret u BiH će u petak u Sarajevu organizirati svečani prijem povodom 70. godišnjice osnivanja i postojanja Internacionalnog Evropskog pokreta, sa sjedištem u Briselu, a u sklopu projekta obilježavanja Dana Evrope u BiH.

Tom prilikom, predstavnici Evropskog pokreta će uručiti najviše priznanje naroda, građanki i građana Bosne i Hercegovine - Orden Evropskog pokreta Vahidu Halilhodžiću, jednom od najboljih igrača i napadača nekadašnje Jugoslavije i Evrope u svoje vrijeme, koji je nakon okončanja aktivne sportske karijere nastavio jednako uspješnu trenersku klupsku i reprezentativnu karijeru širom svijeta.

Evropski pokret u BiH tradicionalno i u kontinuitetu obilježava Dan Evrope u BiH od 2005. godine, promovirajući uspješne lokalne zajednice, privredne subjekte, druge kolektivne organizacije i pojedince iz zemlje i inostranstva, koji su dali značajan doprinos procesu EU integracija države, razvoju društvene zajednice i međunarodnog ugleda i imidža Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.

(FENA)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo