Održano 4. savjetovanje savjetnika za vjeronauku Istaknuto

07 Mar 2019

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini – Odjel za vjeronauku, u srijedu 6.3.2019. godine u Sarajevu je organizovala 4. savjetovanje savjetnika i koordinatora za vjeronauku.

Savjetovanju su pored rukovodilaca službi za vjerske poslove i obrazovanje prisustvovali i savjetnici za vjeronauku u pedagoškim zavodima.

Savjetovanje je vodio dr. Nezir Halilović – šef Odjela za vjeronauku.

U vrlo konstruktivnoj atmosferi razgovaralo se o predstojećim aktivnostima iz domena vjeronauke koje se odnose na prezentiranja Izvještaja o rezultatima evaluacije nastavnih programa Islamske vjeronauke, formiranje Tima za rad na izmjenama i dopunama nastavnih programa Islamske vjeronauke za osnovnu i srednju školu, planirane promjene Pravilnika o vjeroučiteljima i promjenu pojma certifikat u adekvatniji, pripreme za predstojeća takmičenja iz vjeronauke u 2019., kao i 6. takmičenje iz Sire, stanje i izazove pred vjeronaukom na području muftijstava, plan jesenjeg ciklusa seminara za vjeroučitelje po muftijstvima, edukativne susrete vjeroučitelja u 2019. godini i druge teme.

Svi prisutni su uzeli aktivno učešće po svim tačkama savjetovanja što je polučilo kvalitetne zaključke koji će biti implementirani u narednom periodu.

(islamskazajednica.ba)

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo